Nu te înjosi de dragul unei emoții fugare, nu accepta minciuna, nu cerși iubirea

Ne amestecăm visurile cu visurile altui om, încercând să creăm un spațiu aproape utopic, plin de recunoștință și acceptare.

Ținem de mână, aducem sufletul mai aproape, demonstrăm că ne pasă, deschidem ușa în care se bate și în casa inimii noastre intră lumină. Ah, cât de simplu ar fi să existăm fără măști.

E frumos să iubești și să fii iubit. Dar este și o stare firească a lucrurilor. Ceri să fii iubit pentru că știi cât de mulți poți iubi la rândul tău. Vrei atitudine, pentru că știi cât de sincere îți sunt intențiile. Nu exagerezi cu pretenții egoiste, dar nici nu cedezi până la infinit.

Nu arunci o parte din tine, ca mai apoi să înlocuiești această parte cu un mecanism satisfăcător pentru celălalt. Te cunoști prea bine, încât să înțelegi că atunci nu ai mai fi tu.

Păstrezi cele mai puternice emoții pentru cel mai demn om, însă nu știi cine până la urmă va fi demn de emoțiile tale, deci te implici și iubești sincer de fiecare dată.

Faci asta pentru că te aștepți ca și omul de alături să trăiască la fel timpul, spațiul, cuvintele, tăcerea dintre voi.

Să iubești sincer nu înseamnă să te sacrifici

Sau să iubești pentru doi. Pe lângă această emoție, există și responsabilitatea cu care celălalt acceptă să fie într-o relație. Iar a fi responsabil înseamnă în primul rând a fi sincer, față de ceea ce simți și față de omul drag.

Înseamnă să primești alături de tine un suflet și să-i îmbrățișezi rănile, înseamnă să privești în ochi un om și să-i trăiești lumea. Refuză ideea de a umple cu prezența ta un spațiu, doar pentru că este gol.

Acceptă o realitate mai colorată, una în care construiești acest spațiu, alături de persoana iubită. Acceptă sinceritatea, devotamentul, implicarea. Acceptă să rămâi tu, fiind gata să accepți la rândul tău.

Nu te înjosi de dragul unei emoții fugare, nu accepta minciuna, nu cerși iubirea. Nimic nu este mai dureros, decât să fii singură alături de cineva.

În schimb, este atât de plăcut să știi că ai cum să construiești, să te manifești, să împarți iubire și să primești iubire. Atunci nimeni nu ar mai purta măști, atunci visurile se vor amesteca în aceeași lume fericită, a voastră.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com