Când un bărbat încetează să iubească femeia de alături

Nu poți să anulezi sentimentele față de cineva pur și simplu. Întotdeauna există în spate motive, gesturi, cuvinte, momente care au afectat, direct sau indirect, felul în care un om a acceptat în lumea lui pe alt om.

Bărbații au și ei motive să plece, își fac și ei concluzii, sunt afectați la rândul lor de anumite circumstanțe. Uneori rămân și ei în relații, chiar dacă nu mai simt cu aceeași intensitate. Uneori ar vrea și ei să fie altfel, pur și simplu altfel.

S-ar părea că nu au cum să ascundă această transformare, dim moment ce ambii parteneri comunică, se cunosc, își împart din fricile și îndoielile lor. Dar anume incapacitatea de a comunica deschis, de a face acel schimb de energie esențial unei relații sănătoase, duce la o ruptură.

De cele mai multe ori invizibilă în prezent, dar ireparabilă în viitor. Anumite sentimente dispar pe fundalul apariției altor emoții, mai puternice și mai importante pentru moment. Nimic din ceea ce a fost cândva nu se simte cu aceeași intensitate.

Iată cum un bărbat, aparent iubitor, se poate distanța subit, își poate reevalua gradul de implicare în relație, ca răspuns la tot ce se întâmplă în raport cu partenera lui. Distanțarea poate fi un rezultat al atitudinii femeii și al gradului de empatie și susținere pe care îl manifestă.

El ajunge să nu se mai simtă apreciat, înțeles, dorit.

Atunci comunicarea devine seacă, iar orice tentativă de a se apropia se transformă în eșec. Lipsa echilibrului emoțional, al înțelegerii reciproce poate distruge atașamentul său. Întoarcerea acasă devine o forțare, o emoție mai mult seacă decât pozitivă.

Sau, el ar putea fi obosit de atât de mult dramatism în relație. Scenele repetate, învinovățirea constantă, certurile apărute din senin: toate pot risipi acel farmec al armoniei. Sau poate că-și dorește o relație mai liberă, cu mai multă încredere.

Atunci când persoana de alături îl presează în mod constant, când timpul ei liber este echivalent cu timpul lor liber, când ea este prea dependentă, insistând să petreacă până la ultima clipă împreună, atunci intervine plictiseala sau respingerea.

Un bărbat decide să fie cu o femeie din anumite motive. Dacă prezența ei transmite un mesaj pozitiv, dacă lumea ei emană farmec și mister, șansele unei apropieri cresc considerabil. Ea își trăiește din plin nebunia și aventura vieții.

Ea este o persoană empatică, flexibilă și înțelegătoare. Ea vine cu acea energie unică.  Bărbatul percepe aceste feluri de a fi drept semnale directe pentru o eventuală relație reușită. Aceleași comportamente îl fac să iubească și să respecte femeia din viața lui.

Doar că lucrurile în timp se schimbă și odată cu ele se schimbă și oamenii. Se schimbă felul în care percep relația. Dacă ambii sau unul din parteneri refuză să se adapteze acestor schimbări, este mult mai dificil să păstrezi intacte acele sentimente de la început.

Din acest motiv, orice sentiment are nevoie de validare, dar și de consolidare în timp. Pentru asta e nevoie de implicarea ambilor parteneri, de efort și dorință de a păstra alături un om drag.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com