Cum un bărbat poate pierde femeia care îl iubește atât de mult

Cea mai mare dragoste poate fi însoțită de cea mai cruntă dezamăgire. Cea mai profundă emoție poate fi stinsă de cuvinte grele, de indiferență. Atunci când un bărbat nu recunoaște valoarea unui sentiment, totul se poate prăbuși în mod inevitabil. Chiar dacă ea îl iubește, chiar dacă ea îl va iubi pentru totdeauna.

El o pierde atunci când se îndepărtează de ea emoțional. Când nu-i înțelege dorințele, când îi sunt străine visurile. Ea simte, ea vrea o conexiune spirituală cu omul ei, ea luptă pentru tot ce a fost construit până acum. Dacă acest efort este unilateral, ceva se rupe.

O pierde atunci când nu-i pasă. Ar putea să nu înțeleagă unde greșește, dar răspunsurile lui sunt tot mai reci, timpul petrecut împreună este tot mai puțin, discuțiile interminabile de altădată sunt deja un vis. Până și tristețea ei nu mai reprezintă un interes.

El refuză să accepte că ceva nu este în regulă, că sunt lucruri de îmbunătățit la această relație. Egoist și orgolios, o lasă pe ea să trăiască neputința, durerea, doar pentru a ieși superior din această confruntare ascunsă. Dar acolo unde emoția devine un motiv de luptă, motive pentru a rămâne vor fi atât de puține.

Ea încearcă totuși să-i vorbească. Să-i explice gravitatea lucrurilor. Bărbatul din trecut ar fi îmbrățișat-o, înțelegând că nimic nu se construiește în singurătate. Dar în loc de îmbrățișări au venit reproșuri, acuzații nefondate, pasări de responsabilitate, indiferență și retragere.

Pierderea sentimentului de siguranță, de încredere, a convingerii că totul se va schimba, devine o povară în această relație. Iubirea nu mai este suficientă, ea nu poate acoperi toate golurile lăsate de un comportament imatur, detașat de realitate.

Așa se distrug chiar și cele mai puternice relații

El nu mai este prezent. Nu o mai întreabă cum se simte. Nu manifestă interes față de pasiunile ei. Nu mai vrea să știe de ce suferă. Diferențele de la început, abia vizibile, devin ziduri de nepătruns, un spațiu vas în care ce doi se simt atât de străini.

Ea îl mai iubește, cu disperarea unui partener care vede în față o prăpastie de netrecut. Ea îl mai iubește, fiind gata în orice clipă să ofere mai mult, să cedeze. Dar știe că nu este firesc acest fel de a purta pe umeri o povară imensă, o emoție pentru doi.

Ea nu se mai simte importantă, dorită, înțeleasă. Ea preferă să vorbească cu alții despre durerile ei, decât cu omul de alături. Ea nu se mai simte frumoasă, iubită, adorată. A trecut ceva timp de la ultimul compliment sincer făcut de el, de la ultimul dar, de la ultima supriză.

Ea nu știe ce va fi mâine. Această incertitudine este atât de chinuitoare și de prezentă, încât iubirea se pierde, devine o emoție secundară. Atunci când îi este cu adevărat greu, știe că omul ei drag nu va fi alături. S-a obișnuit cu această senzație, și totuși…

Cuvintele nespuse, emoțiile care nu au fost demonstrate în timp, frica de necunoscut, tăcerea, supărările care nu au avut o explicație… toate vor influența în mod negativ un deznodământ. Bărbatul odată iubitor va pierde cu ușurință femeia care nu mai vede sens în această relație.

Odată cu ea va pierde și întreg Universul ei, atât de potrivit la început, atât de străin acum.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com