Câteva lucruri pe care un bărbat matur nu le va face într-o relație

Există un fel de a fi al bărbatului într-o relație, care te face să ai încredere în el și să-l vrei aproape. E un amestec de responsabilitate și curaj, de ambiție și devotament, toate adunate într-o expresie a maturității și a responsabilității zilnice.

Această atitudine îl motivează să acționeze într-un mod calculat, evitând extremele și refuzând să facă anumite lucruri nepotrivite. Valorile sale îl vor ghida prin viață, atât în aspectul profesional, cât și în direcția construirii unei relații.

Un bărbat matur, capabil să se respecte pe sine, va porni din start cu ideea că relația este un pas asumat. Deci își va asuma fiecare gest și fiecare cuvânt spus. Îți va asuma rolul de partener, de prieten și om de încredere.

Deerminarea și caracterul îl vor ajuta să nu-i fie frică de probleme. Va fi conștient că într-o relație de lungă durată este posibil să existe anumite situații contradictorii, dar și că fiecare situație are o modalitate de rezolvare. Contează și cum depășești conflictele.

Nu-i va fi frică să înfrunte momente imprevizibile, bazându-se pe experiență și analiză. Va fi calculat, gata mereu să intervină. Nu își va permite să stea deoparte, atunci când femeia iubită are nevoie de susținerea lui. Îi va păsa de tot ce se întâmplă.

Unui bărbat matur nu-i va fi teamă de schimbări. Ele, ca și problemele, sunt dovada vie a unei relații care există, se transformă, își asumă aceste transformări și își cizelează neajunsurile. El va fi acolo, gata să vină cu o soluție, cu un argument sau un sfat.

Apoi, un bărbat matur nu-și va ignora partenera.

Implicarea acestuia în relație nu este un gest egoist, ci o dovadă că iubește și respectă femeia de alături și că vrea să construiască împreună un viitor comun. Va dori să afle care-i sunt așteptările și dorințele, să găsească un echilibru în toate și, nu mai puțin important, să o vrea fericită.

Pornind de la acest fundament emoțional, el nu va avea intenția să o facă să sufere. Nu va folosi dragostea drept un instrument de influență și dominare. Va dori să aibă grijă de femeia iubită, oferindu-i toate motivele să fie iubitoare și sigură de locul unde se află.

Un bărbat matur va fi sincer de fiecare dată. Atunci când îl vor nemulțumi anumite lucruri, va vorbi despre asta. Dacă sentimentele nu vor mai fi la fel de puternice, partenera va fi prima care va afla despre acest lucru. Deci, comunicarea va fi importantă.

Va fi deschis să vorbească despre trecutul său și despre planurile de viitor. Despre lucrurile care contează, despre micile momente din fiecare zi, despre tot ce se întâmplă în această lume. Va fi atras de această formulă a echilibrului în doi.

Alături de un bărbat matur o femeie se va simți dorită, iubită, respectată. El înțelege cât de importante sunt pasiunea și respectul într-o relație. Din acest motiv lucrurile vor evolua ușor, dar sigur. Dragostea va rămâne fundamentul oricăror intenții.

Atitudinea, curajul, comportamentul responsabil vor asigura un teren armonios, unde doi oameni își vor trăi fericiți povestea.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com