Cel mai urât sentiment pe care îl poți trăi într-o relație

Ai putea să fii convinsă că nimic nu merge cum trebuie în această relație și să pleci. Atunci nu vei regreta că ai făcut alegerea greșită. Ai putea să ai toate motivele din lume să rămâi alături de un om corect și bun. Atunci vei fi recunoscătoare și inima ta va găsi adăpost pentru o dragoste mare.

Dar la fel de simplu ai putea să nu știi cum să procedezi mai departe, să nu știi ce simți mai mult pentru omul de alături: iubire sau indiferență. Această necunoscută te va măcina și îți va distruge speranța, până când prezența ta va fi o umbră a omului fericit de cândva.

Este cel mai urât sentiment pe care poți să-l trăiești într-o relație: să nu înțelegi ce simți, cât de mult simți, la ce etapă vă aflați, respectiv să nu-ți dai seama dacă este momentul să pui punct sau să lupți cu toată puterea pentru povestea voastră.

Frica îți va acoperi cu o perdea invizibilă toate intențiile, dorințele, planurile de viitor. Frica va pune stăpânire pe cele mai pure emoții, lăsând în urmă mult imprevizibil, întrebări fără răspunsuri, multe gânduri nespuse.

Te vei întreba de o mie de ori: ce să faci mai departe? Ce să-i spui? Cum să comunici corect, încât gesturile tale să nu trădeze un sentiment incert? El ar putea să nu fie vinovat cu nimic, sau dimpotrivă: întreaga vină să-i aparțină.

Sufletul tău va fi blocat între două lumi și nimic nu te va convinge să alegi una din ele. Nu te vei simți bine alături de indiferența lui, dar nici nu vei percepe cum ar fi să trăiești fără el.

Vei dori să stai cât mai departe de acel moment decisiv al relației

Iar asta va complica și mai mult lucrurile. Fără un răspuns satisfăcător, fără un comportament potrivit din partea lui, fără indicatori că relația merge în direcția bună, vei decide să amâni iar și iar un deznodământ.

Nu-ți permite să te arunci în necunoscut, îți va fi imposibil să ieși de acolo cu seninătate. Vorbește, discută cu omul tău de câte ori este cazul, dar nu lăsa cuvinte nespuse pe mai târziu. Spune-i ce simți, întreabă-l ce simte, ajungeți împreună la o concluzie, indiferent care ar fi ea.

Este cea mai bună alegere: să știi cum stau lucrurile, să nu fii nevoită să alegi mai târziu între două jumătăți ale aceluiași cerc vicios.

© Sufletisme.ro