Cum înțelegi că în această relație ești doar varianta lui de rezervă, nicidecum o prioritate

Ce rost are să trăiești o iubire cu inima rănită? Atunci când respectul și încrederea omului de alături lipsesc, iar totul se rezumă la o interacțiune bizară, superficială. Ce rost au cuvintele, dacă nu sunt sincere? Forțând de fiecare dată un adevăr, care nu mai vine.

Din prima clipă în care îți confirmi că pentru omul de alături ești o rezervă și nimic mai mult, pleacă. Promisiunile goale, jurămintele, îmbrățișările reci, nimic nu va putea înlocui constatarea unui moment decisiv: nu ești prioritatea lui și cel mai probabil nu ai fost niciodată.

Cum poți să înțelegi că lucrurile stau anume astfel? Simplu, pur și simplu urmărești comportamentul său zilnic. Vei descoperi multe detalii dureroase, care te vor îndepărta de el. În caz contrar, te vei convinge fericită că acest om merită toată încrederea ta.

Omul pentru care nu contezi atât de mult este un indiferent, o persoană fără caracter. În primul rând, nu ești cu o femeie doar pentru a te folosi de slăbiciunea ei și de sentimentele sincere. Apoi, lașitatea nu are nimic în comun cu o atitudine demnă.

El refuză în acest sens să-și asume o cât de mică responsabilitate. Din punctul său de vedere, nu ar avea rost un asemenea comportament, din moment ce nu ești importantă. Un motiv în plus să rupi orice legătură cu acest individ.

Fără a-și asuma vreo vină, fără a veni cu soluții, fără a se implica și a fi de acord să faceți planuri comune. Totul se întâmplă imediat, fără un efect de lungă durată. Lui îi este convenabilă o asemenea relației, tu suferi luptând de una singură.

Instabilitatea este la ea acasă

Acest om nu te respectă, înțelegi asta părin felul în care te privește, prin modul în care te prezintă prietenilor sau prin refuzul de a te prezenta cuiva. Rămâi de fiecare dată cu o concluzie amară: nu-i pasă, nu este interesat, nu vrea ceva mai serios.

Însă toate acțiunile au o limită. În cazul tău, e vorba de clipa după care încetezi să te mai simți liberă. Liberă să spui ce simți, liberă să ții cont de propriile dorințe, liberă să nu uiți de pasiunile tale. Liberă să oferi și să primești necondiționat, dar asumat.

Acolo unde nu există armonia și setea de a îmbrățișa povestea celuilalt, nu există nici viitor. Nu poți forța la infinit o relație supusă continuu unor teste. Nu poți să trăiești doar din promisiuni, din gesturi de ocazie, din consolarea că va fi mai bine.

Nu va fi mai bine, alături de un personaj egoist și laș. Nu va fi mai bine, dacă de fiecare dată vei ceda. Nici dacă omul de lângă tine nu-ți oferă un minim de încredere, de reciprocitate, de implicare. Concluziile sunt simple, important să le faci la timp.

El este mereu ocupat? El se simte rușinat în prezența ta? El se scuză de fiecare dată, venind cu noi și noi argumente eșuate? Atunci ce mai aștepți? Să-ți spună în față adevărul? Nu o va face, pentru că are nevoie de tine, pentru că ești rezerva la care poate apela oricând.

Ieși din acest cerc vicios. Cere efort și implicare de la partener. Cere o atitudine potrivită unei relații normale. Dacă nu ai parte de respect și iubire, de grijă și siguranță, alege să fii prioritatea unui om demn.

© Sufletisme.ro