Cum îți dai seama că bărbatul iubit își pierde interesul față de tine

Firește, nu ai vrea să ajungi în acest moment complicat. Dar orice relația are dificultățile ei, complexe sau mai puțin înțelese. Timpul vindecă, dar tot timpul poate aduna emoții, frustrări, poate schimba atitudini, poate provoca un om să piardă interesul față de alt om.

Poate că nu este neapărat vina lui. Poate că ai fost și tu rece o perioadă, distantă, fără să oferi prea multe explicații. Sau a găsit potrivit să evadeze în alte activități, decât să se concentreze pe clarificarea lucrurilor în relație. Cert este că sunt semnale, pe care nu trebuie să le ignori:

1. Este rece cu tine. Avea momente când te îmbrățișa pur și simplu, când îți făce complimente întâmplătoare, când te ajuta fără să-i ceri acest lucru. Acum toate aceste gesturi de afecțiune au dispărut. Îți răspunde sec, îți asumă rolul de partener și atât.

Această distanță dintre voi are un motiv anume. Problema este că nu înțelegi acest motiv. Îl întrebi, iar el reacționează la fel de rece, argumentând că așa este el, că trece printr-o perioadă mai complicată la serviciu. Tu însă știi că e vorba de ceva mai mult.

2. Puțin timp petrecut împreună. Iarăși, ceva timp în urmă aveați o regulă, să petreceți în fiecare zi timp împreună, chiar dacă aveați fiecare treburile voastre. Acum îți poate spune că este ocupat, că trebuie să reușească mai multe lucruri.

În același timp, până și puținul timp petrecut în doi nu este calitativ. Fie stați și priviți un film, fără a discuta, fie aveți telefoanele aprinse. Îl provoci să faceți ceva interesant împreună, dar îți spune că a obosit, că nu are chef.

3. Tot mai multe minciuni

Preferă să te mintă, decât să explice lucrurile așa cum sunt. Îți dai seama la un moment dat că acest lucru a devenit o obișnuință. Această situație doar vă îndepărtează. Uneori te întrebi cine este omul de lângă tine, care este interesul lui real.

4. Prieteni vs TU

Ai senzația că prietenii sunt mai importanți pentru el. Poate să te anunțe printr-un banal mesaj că va lipsi toată ziua, afând după asta că, de fapt, ieșise cu prieteni comuni. Vrea tot mai des să evadeze de lângă tine, să se refugieze în hobby-uri.

5. Comunicare defectuoasă

Ai uitat când ultima dată ați vorbit deschis, când ai simțit că omul de lângă tine este sincer. Discuțiile sunt banale, mecanice, se rezumă doar la treburi cotidiene, fără a pătrunde în esență. El nu are vreun interes să asculte, să înțeleagă dincolo de aparențe.

6. Lipsa empatiei

Simți că nu te mai înțelege. Ceva timp în urmă era primul care te întreba cum te simți, dacă totul este în regulă, dacă ai nevoie de ceva. Acum aceste emoții au dispărut. Nu vrea să fie empatic, sau pur și simplu evită să empatizeze cu tine, să te înțeleagă.

7. Tot mai multe ezitări

Nu-ți mai spune în mod deschis că te iubește. Nu-ți mai vorbește frumos, cu afecțiune, cu dragoste. Ezită să vorbească despre planuri de viitor, despre lucruri care vă leagă. Nu este un egoist, dar nici nu pare interesat să distrugă zidurile dintre voi.

Cel mai simplu este să insiști spre comunicare. Să vorbești cu omul de alături, indiferent de rezultatul discuției. Să clarifici lucrurile acum, cât nu este prea târziu.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com