Cum să alegi în mod conștient un partener pentru toată viața

Aparent, nu există anumite reguli care, din moment ce le respecți cu sfințenie, îți garantează un partener minunat, pentru toată viața. Nu există nici scenarii perfecte, capabile să te apropie de un om ideal. Poate că nu există oameni ideali, sau poate că aceste scenarii se scriu în timp, de ambii parteneri.

Lucrurile stau diferit, pentru că oamenii sunt diferiți, interacțiunile dintre aceștia se întâmplă în mod diferit. Nu poți generaliza o emoție, transmisă de zece persoane diferite. Poți însă analiza un comportament, poți asocia valorile unui om cu valorile tale, poți găsi compatibilități sau diferențe.

Prin simpla metodă a eliminării ajungi la doar câțiva oameni pe care ai putea să-i întâlnești în viață și cărora te vei încumeta să le spui „omul meu”. Posibil să nu întâlnești deloc un asemenea om, posibil să fie vorba despre o singură persoană, sau poate că experiența îți va spune că primele tentative nici nu au fost exemple potrivite.

Ajungi totuși la o anumită etapă în viață, când reușești să aduni o serie de argumente în favoare unui anumit tip de om și în devafoarea altui tip. Altfel spus, vei putea să desparți aventura de un sentiment sincer, să conștientizezi importanța unor pași făcuți corect în relație, să apreciezi gesturi și cuvinte care nu vor reprezenta un act egoist.

Alegerea se va întâmpla firesc. În primul rând, e vorba de acea chimie care se întâmplă între doi oameni. S-ar putea ca la început ea nici să nu existe. Totuși, ceva trebuie să declanșeze în interiorul tău acea stare de căldură și pace, de iubire pură față de un om.

Trebuie să simți că ai pentru cine, că știi de ce, că se poate

Fără a te implica într-un joc al concurenței, al demonstrației, al orgoliilor. Fără a-ți asuma rolul de personaj capabil să vindece o inimă rănită. Vei simți față de el ceva diferit, într-un sens atât de bun și de reciproc.

În timp, vei conștientiza că există valori comune, că există un anumit grad de compatibilitate. Cu toate defectele și trecutul fiecăruia, cu toate dorințele și interesele individuale. Vei avea certitudinea că evoluați împreună, că există acele scopuri comune, acel plan de viitor, acele discuții sincere despre căsătorie, despre copii, despre o lume comună.

Vei putea să-i vorbești despre toate lucrurile pe care le crezi importante și vei asculta la rândul tău dorințele lui. Vei găsi printre rânduri armonia, undeva la un colț de stradă, în moment ce îți pune haina pe umeri, sau printr-un gest firesc lui, atunci când îți va fi cel mai greu.

Vei ști că nu poți schimba atât de simplu un om, iar dacă ești gata să-l accepți așa cum este el, înseamnă că este posibil un viitor comun. Îi vei descoperi lumea pas cu pas și te va încânta ce vei descoperi.

Vei putea să trăiești o ceartă, fără a-l vedea ieșind pe ușa din spate.

Da, viața nu înseamnă doar momente frumoase, ambalate și mai frumos în iluzii. Viața în doi înseamnă o continuă schimbare, un efort zilnic, o permanentă acceptare. Dacă reușești să te vezi în toate aceste situații alături de el, înseamnă că nu e în zadar.

Dincolo de toate, tu să fii pregătită pentru o asemenea relație, pentru un asemenea om. Cunoaște-te și iubește-te mai întâi. Acceptă-ți trecutul, stabilește care sunt valorile tale. Fii sinceră dincolo de aparențe, găsește defectele tale, încearcă să devii mai bună. Permite-ți să trăiești nebunia și tristețea, dragostea și singurătatea, fericirea și amărăciunea. Atunci vei ști cine ești și pe cine meriți cu adevărat.

© Sufletisme.ro