Cuvinte care pot distruge iubirea dintre voi, pentru totdeauna

Cuvintele pot construi și pot distruge, mai ales atunci când sunt rostite de un om drag. De obicei, de fiecare cuvânt se leagă o intenție, iar această intenție poate conta mai mult decât cuvântul în sine.

O vorbă aruncată aparent spontan poate deveni epicentrul unei stări tensionante în relație. Atenția cu care vorbim cu partenerul și despre partener ar fi potrivit să vină din respectul față de acesta. D0ar că nu de fiecare dată reușim să inhibăm tendințele egoiste, caracterul mai complicat, trecutul.

Totuși, din dragostea pentru omul de alături și pentru a construi o relație frumoasă, este important să calculăm foarte bine ce spunem și cum spunem o informație, un mesaj. Sunt cuvinte care se transformă în furtună emoțională și atunci e mult mai complicat să ajungem la un compromis.

„Nu mă interesează”. Va suna dur acest mesaj, mai ales dacă va fi spus cu sinceritate. Vei înțelege astfel că partenerul nu este empatic, nu vrea să coopereze, nu vrea să-ți cunoască povestea. Va prefera să vină cu o asemenea afirmație, pasând greutatea acțiunii pe umerii tău. Sau invers, spunând aceste cuvinte îi vei da de înțeles că nu-ți pasă de ceea ce se întâmplă în relație.

„Fă ceea ce dorești”. Ar fi o continuare a mesajului anterior. Afirmând asta, te detașezi emoțional de partener, separi interesele și planurile voastre, pui accent pe lumile voastre paralele. În acest sens, omul de alături ar putea să-și asume tot mai multe acțiuni și decizii individuale.

Iar de aici până la decizia de a continua singur nu este mult

„E doar vina ta”. Sunt situații când partenerul este pe deplin vinovat, dar nici atunci nu e potrivit să vii cu o asemenea reacție. Totuși, de obicei, vina aparține ambilor parteneri, mai ales când vine vorba de o acțiune comună. Este imatur să pasezi întreaga responsabilitate pe celălalt, știind că ai greșit și tu undeva.

„Nu vreau să mai comunicăm”. Și atunci, de ce mai sunteți împreună? Relația presupune foarte multă comunicare, discutarea tuturor detaliilor, clarificarea tuturor situațiilor incerte. Refuzul de a mai sta de vorbă cu omul de alături anulează majoritatea șanselor de a găsi un compromis.

„Nu are rost”. În primul rând, îl provoci pe partener să simtă că sunt inutile eforturile lui. Îi dai de înțeles că totul este în zadar, din moment ce deznodământul va fi același. Apoi, desconsideri și tot ce s-a întâmplat între voi până la acel moment tensionant. Dacă ții la omul de alături, luptă îmnpreună cu el pentru relația voastră.

„Nu vreau să te mai văd”. Este dureros să auzi aceste cuvinte de la omul pe care îl iubești. Mai ales dacă revii după ceva timp și spui că ai exagerat. Rana va rămâne, amintirea acestui moment neplăcut va rămâne.

Fiți atenți ce vă vorbiți și ce faceți, după ce vă vorbiți. O relație nu va funcționa normal, dacă mereu vor fi învinuiri, jigniri, atacuri la persoană, motive de ceartă și distanțare. Găsiți dragostea printre cuvintele voastre, respectul și susținerea.

© Sufletisme.ro