Cum să lași în trecut omul care ți-a rănit sufletul și inima

Sunt oameni care vin ca o lumină și pleacă luând cu ei toate umbrele. Sunt oameni care îți vor promite infinitul, dar alături de ei nu vei putea trăi o clipă de liniște. Oameni care te vor transforma, te vor face să iubești total, apoi îți vor răni inima și sufletul.

După, vei suferi. Este firesc să te atașezi de o lume pe care o considerai a ta. Este firesc să-ți fie dor de o amintire pe care ai trăit-o atât de puternic. Nu are rost să ascunzi undeva în adâncul tău durerea, ea va reveni de fiecare dată, amintindu-ți cât de sensibil este sufletul tău.

Dar, pentru asta și există trăirea emoției. Consumi tot ce nu a fost consumat, depășești toate lucrurile cu care nu era împăcată inima ta și mergi mai departe. Problema e în blocare, de multe ori toxică. Rămâi ancorată de acel trecut, crezând că, totuși, nu vei experimenta nimic mai bun.

Trăiești o iluzie, care devine tot mai puternică: crezi că poți intoarce vremurile bune de cândva, atunci când totul era în armonie. Ajungi chiar să te învinovățești pentru greșelile celuilalt. Te tot întrebi „ce-ar fi fost, dacă…”, știind că nu ar fi fost nimic bun.

Atitudinea rămâne atitudine, un coportament urât și distructiv nu se schimbă. Nu ai cum să-ți asumi ceea ce nu îți aparține, fie și de dragul prelungirii unei agonii interioare. Treci peste, conștientizează cine și ce rol a avut în acea relație, de ce s-au întâmplat anumite lucruri.

Rana din sufletul tău nu va fi vindecată păstrând vii amintiri dureroase. Să aduci pacea în interior: iată cea mai importantă, dar și dificilă misiune. Este un proces care nu se desfășoară rapid. Uneori durează ani, pentru a te putea detașa de trecut.

Nu lăsa acest trecut să-ți ia din libertate, din pasiune, din nebunie

Nu meriți să experimentezi a doua oară această suferință. Găsește liniștea, care îți lipsea atât de mult atunci, fiind alături de un om indiferent. Găsește curajul să privești cu seninătate spre viitor, știind că că acolo, în acest viitor, te așteaptă emoții mult mai frumoase.

Viața în sine este construită din înfrângeri și victorii, din momente de fericire și lecții de viață, din oameni care te doboară și oameni care brusc te fac să te simți atât de fericită. Viața te-a lăsat să guști din durere și cu siguranță îți va arăta aroma bucuriei.

Tu doar trăiește acea amintire până la ultima picătură și apoi las-o să iasă din gândurile tale. Omul care îți era drag, dar care ți-a dus suferință, nu-l păstra blocat în inima ta. Lasă-l să plece, lasă-l să iasă din acest cerc vicios al regretelor și al dorinței de răzbunare.

Prin răzbunare nu vei rezolva nimic. Iartă și mergi mai departe, chiar dacă îți pare atât greu greu acest proces. Greu va fi la început, apoi vei simți o ușurare, de parcă te vindeci de o boală care a durat mult timp. Curăță mintea de toate gândurile rele.

Zâmbește vieții, zâmbește clipei, zâmbește oamenilor care apar în viața ta, va o bincuvântare. Îmbrățișează noi experiențe, trăiește-și visurile, acele dorințe care au rămas ascunde, de teama unui reproș. Fii tu, întoarce-te către lumină și descoperă marea inspirație.

Omul care te-a făcut să suferi nu merită lacrimile și durerea ta. În schimb tu meriți frumosul și liniștea. Meriți bucuria de a fi și iubirea de sine.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com