De ce trebuie să încetezi să-i tot scrii fostului

Îți spui că faci asta din pură prietenie. Pur și simplu vrei să știi ce mai face, cum se simte. Aveți multe lucruri în comun, multe amintiri frumoase, nu ai cum să te detașezi atât de repede. Mai ales că îl vezi deprimat, trist sau dimpotrivă, foarte fericit.

Nu îți dai seama că prin acest comportament anulezi șansa la fericire. Nu mai există doar povestea ta, este și povestea lui, adusă în prezent de dragul unei iluzii, de dragul trecutului, de dragul amintirilor. O atitudine toxică cu efect advers.

Continuând să-i scrii, îți faci doar rău. Mai ales dacă ai decis definitiv să pui capăt acelei relații, din motiv că era indiferent, rece, distant. Nu-i confirmi decât că îți pasă, că este o persoană importantă pentru tine.

În acest fel păstrezi și crești dependența față de el. În timp, riști să transformi emoția în obsesie, care pur și simplu te va arunca departe de realitate. Vei fi tu și proiecția lui în prezent, chiar dacă lui nu-i va mai păsa.

Crezi că aceste mesaje sunt forma ta de vindecare. Ar fi o formulă corectă, dacă ai scrie pentru tine mesajele, fără să i le trimiți. În acest fel vei putea exterioriza toate emoțiile urâte care încă mai sunt blocate în interiorul tău. Dacă îi scrii direct lui, dai continuitate acestor emoții.

Te arunci în prăpastia cuvintelor, fără a conștientiza valoarea acțiunilor din prezent. El ar putea să-ți răspundă, folosindu-se de slăbiciunea ta, vorbindu-ți fals că te vrea din nou aproape. Dar întreabă-te dacă aceasta este realitatea.

Scriindu-i în continuare, uiți de tine

Uiți că meriți un partener corect, o relație asumată, matură. Uiți că realitatea este mai importantă decât jocul, indiferent cui îi aparține inițiativa de a juca. Uiți că în orice clipă poți fi îndepărtată din nou, atunci durerea va fi infinit mai mare.

În acest fel, nu te poți bucura de viață. Nu poți profita de libertate, de acea decizie de a merge mai departe pe cont propriu. Repeți povestea din nou și din nou, crezând că doar atunci te-ai simțit bine, doar cu acel om ai fost fericită.

Firește că este greșit să crezi astfel. Nu știi ce îți rezervă viitorul, această concluzie revelatoare este motivul să nu mai privești în urmă, să descoperi oameni și locuri, să simți energia omului și a locului. La un moment dat, vei înțelege că ai făcut alegerea corectă.

Scriindu-i, îi oferi și lui speranțe deșarte. Poate că inițiativa de a nu mai fi împreună a venit din partea ta. Poate că ai remușcări, sau pur și simplu îți este milă de acest om. Dar nu trebuie să trăiești cu cineva din milă, dacă nu mai simți iubire.

Nu trebuie să te întorci în trecut, doar pentru că acel om nu a fost de acord cu decizia ta. Dacă știi că ai acționat corect, conștient, fără să rănești emoțional, mergi mai departe. El își va vindeca durerea, va avea șansa să găsească omul potrivit.

Nu te consuma de dragul unei iluzii. Lasă iubirea ta imensă să găsească omul potrivit, lasă gândurile tale senine să păstreze o amintire frumoasă. Dar nu-i mai scrie omului care nu mai face parte din povestea ta.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com