Când este momentul să luați o pauză unul de la celălalt

Adevărul e că toți se ceartă. Certurile sunt o parte esențială a relației care contribuie la evoluția ei, dar și la progresul nostru psiho-emoțional în calitate de personalități separate.

Fiți fericiți și recunoscători că lucrurile au o dinamică activă și că ambii sunteți prezenți în relație, pentru a o repara, chiar și printr-o confruntare.

Există, totuși, perioade în relație când cearta devine modalitatea dominantă de comunicare. În acele momente, devenim chiar vulnerabili și extenuați de prezența partenerului în viața noastră. Nu reușim să savurăm acest proces așa cum se cuvine. Firește că e important să nu permitem acestor perioade să ne controleze starea emoțională și să luăm atitudine.

Un prim pas în acest sens ar fi să înțelegem de unde derivă toate conflictele.

Care este sursa acestei energii negative acumulate. Dacă reflectând la asta, nu apare niciun motiv clar, atunci cel mai probabil el se ascunde în faptul că ambii aveți bateriile emoționale golite. Este cazul să le reîncărcați. Separat.

Știm foarte bine cu toții cât de vital e spațiul personal în relație, dar totuși continuăm să-l neglijăm. Uităm de faptul că pentru a avea o relație sănătoasă, e important să investim energie de calitate. Să dăruim atenție, grijă și multă iubire partenerului.

Dar cum putem face asta, dacă petrecem 24/7 împreună, fără a încerca măcar să croim un pic de timp și spațiu pentru noi înșine?!

Într-adevăr, dacă nu căutăm să ne umplem toată ziua cu activități, gânduri și energii care ne fac satisfăcuți de personalitatea și viața noastră, nu avem ce oferi nici partenerului nostru. Avem rezervorul emoțional complet gol și nu suntem în stare să oferim nimic bun.

Din acest motiv, ajungem în stări negativiste. Acestea generează tot felul de conflicte, care nici n-ar fi apărut în alte circumstanțe. Acest lucru e de două ori mai pronunțat când e vorba de ambii parteneri ajunși în această stare.

Iată de ce e atât de important să facem un pas înapoi ori de câte ori ne simțim copleșiți de certuri și negativism în cuplu, anunțându-ne partenerul despre nevoia asta desigur, și să revenim cu sufletul reîncărcat emoțional și cu o viziune mai proaspătă asupra problemelor din relație.

Veți fi uimiți cât de benefică este această strategie pentru orice relații interumane, dar mai ales pentru acele de cuplu. Nu o neglijați!

© Sufletisme.ro