9 fraze pe care bărbații nu ar vrea să le audă de la o femeie, niciodată

Sunt o mulțime de fraze cu caracter peiorativ pe care un bărbat detestă să le audă. De ce? Pentru că acestea sunt spuse în cadrul unui conflict, în care unele dintre noi, înzestrate de obicei cu un debit verbal mult mai accelerat și mai intens, reușesc să-i epuizeze emotional. Frazele de mai jos sunt selectate anume prin prisma acestui context.

1. Niciodată nu vei înțelege o femeie!

Desigur, diferențele de gen și sex există și ele se manifestă specific, dar fraza „Niciodată nu vei înțelege o femeie” vine de obicei ambalată ca un reproș subtil, vrând să afirme că femeile sunt ființe într-atât de extraordinare, încât un biet homo sapiens de gen masculin nu ar reuși niciodată să-i atingă nivelul. Fraza este deseori încărcată de un aer arogant și superior și la fel de des este utilizată într-un asemenea context chiar de reprezentantele femei care fie se victimizează, fie își subaapreciază partenerul, fie le este greu să își conștientizeze stările și să le comunice, punând această lipsă de înțelegere a propriilor emoții, acțiuni, stări, pe seama atuului universal de a fi femeie. Nu ai cum să crezi că cineva te poate înțelege, atât timp cât tu însăși nu ți-ai făcut ordine în gânduri, nu?

O abordare mai constructivă ar fi să le spunem partenerilor noștri care sunt acele dimensiuni în care ai sesizat diferențe de gândire, comportament, abordare și să fii deschisă să-i prezinți lumea ta interioară, pentru ca el să țină cont de aceste aspecte. Iar dacă ai o relație sănătoasă, cu siguranță ți-ai dat seama că și partenerul tău poate fi la fel de complex și interesant ca și tine, într-un fel diferit, al său. Sunteți un cuplu de doi oameni extraordinari, ca de asta sunteți împreună, nu?

2. Viitorul relației noastre depinde doar de tine.

Într-o relație nici femeia și nici bărbatul nu ar trebui să ducă povara de unul singur. Fiind vorba de un parteneriat, orice decizie e 50:50, fie că decizi să fii activ sau pasiv în luarea ei. În nici un caz viitorul unei relații nu poate depinde exclusiv de cineva.

Uneori fraza ia tonalitatea unui ultimatum. Și atunci, problema se pune altfel: dacă relația voastră este într-atât de dependentă de acțiunile lui, pe ce este construită dragostea voastră? O relație rezistă doar atunci când, dincolo de acțiuni, de succese și eșecuri, ai admirație, respect și încredere în persoana de lângă tine. Din moment ce o femeie își manipulează astfel partenerul, este clar că în sinea sa ea nu mai este conectată la relație. Devine un spectator gata să dea calificative. Nicidecum o parteneră.

3. Ești exact ca tatăl/mama ta.

Este una dintre cele mai deranjante fraze pe care le poate auzi un bărbat. Și asta pentru că îl ofensezi pe el și îi ofensezi familia. Cu siguranță, din moment ce îi spui acest lucru în același moment în care îi reproșezi că e dezordonat, lipsit de bun simț, egoist, bădăran, etc. Reține: niciodată nu te lua de familia lui, așa cum nici tu nu ai agrea ca el să-ți implice familia în discuții de acest tip. Până la urmă, părinții ne educă până la o anumită vârstă, în rest – ne asumăm.

4. Dacă m-ai iubi cu adevărat, ai ști/ai face…

Șantaj emoțional vădit. Ori de ce un om care iubește ar trebui să se transforme brusc în superman, cu puteri nelimitate în acțiuni și cunoștințe?

5. Te comporți ca o femeie.

Uneori fraza este folosită discriminant, chiar în detrimentul celor care o folosesc. 1. Nu te respecți pe tine, ca femeie, din moment ce atribui un comportament care nu îți este pe plac femeilor. 2. Nu îți respecți partenerul, cu care ai putea empatiza mai degrabă decât să-l umilești. În orice caz, este o generalizare neplăcută din vizorul ambelor sexe.

6. Treaba ta. Fă ce vrei!

Bărbații nu suportă să fie abandonați în discuții, mai ales când acest abandon promite, de fapt, o răzbunare pe măsură. . 🙂 Fă ce vrei, dar suportă consecințele. Așa că, mai bine faci cum vreau eu. La fel, un șantaj emoțional care îi pune pe bărbați într-o postură delicată și inechitabilă.

7. Mai dă-mi un minut. Acuș sunt gata.

Știm că bărbații își alocă, de regulă, un timp limitat pentru a se pregăti să meargă la un eveniment, de exemplu. Femeile însă, folosesc sintagmele un minut și acus pentru a desemna o perioadă nedeterminată de timp , pe care nici măcar nu au de gând să o limiteze, decât atunci când vor fi convinse că arată suficient de decent încât să iasă din casă după ore de pregătiri.

8. Mă iubești? Mă iubești? Înainte mă iubeai mai mult!

Dacă faci parte și tu din categoria femeilor cicălitoare, care au nevoie de confirmări oermanente ale iubirii și în plus, mereu are tendința de a fi nemulțumite, ar fi bine să-ți reorientezi atenția spre lucruri mult mai importante pentru cuplul vostru. Poate, de ex, spre o comunicare mai puțin solicitantă pe subiecte redundante precum ar fi dragostea lui pentru tine? De obicei, partenerii găsesc această abordare iritantă, plictisitoare și chiar frustrantă. Renunță la presiune. Set your man free!

9. De ce X poate, dar tu nu?

Comparația inhibă bărbații. E adevărat că pe unii îi motivează, dar chiar și așa, nu poți folosi acest motiv ca pretext să-ți compari partenerul cu altcineva. El e unic, e deosebit, e El, probabil de asta și sunteți împreună. Dacă te bucuri de calitățile lui, de ce nu înveți să accepți și părțile la care mai are de lucru? Cu siguranță, încurajat de tine, va face progrese mari!

Mai în glumă, mai în serios, fără intenția de a judeca sau critica femeile sau bărbații, acesta este un top al meu cu frazele pe care cred că bărbații le detestă. Tu ce ai mai adăuga? Gânduri bune. Comunicare armonioasă.