Iubirea va apărea în viața ta atunci când vei învăța câteva lecții importante

Este complicat, dacă nu imposibil, să găsești o iubire adevărată, acționând în același timp împotriva ei. Vei face eforturi în plus, vei jertfi o mie de lucruri aparent importante. Vei judeca pe alții și vei fi invidios, detașat de realitate.

În cele din urmă vei ceda, jurând să nu mai oferi nimănui șansa să găsească sinceritatea în inima ta. Vei bloca drumul către sufletul tău, rănit fiind de oameni în care ai avut cea mai multă încredere. Nu vei mai dori să găsești dragostea. Atunci cel mai probabil vei greși.

Atunci când vei înțelege că nu fiercare om poate ajunge lângă inima ta, vei fi cu un pas mai aproape de acel sentiment unic. Atunci când vei pune preț pe fiecare experiență trăită, vei putea să faci concluzii potrivite. Trecutul nu va mai fi o povară, viitorul nu va mai fi atât de incert.

Iubirea va apărea neplanificat, totuși în spatele acelui moment special vor fi o multitudine de acțiuni și decizii corecte. Vor fi zile de incertitudine, vor fi oameni care au trecut prin viața ta și nu au rămas. Vor fi și pași făcuți în direcția corectă.

Vor fi dezamăgiri și emoții îngropate sub cenușa uitării. Dar vei fi și tu, omul capabil să treacă cu seninătate peste toate, omul dispus să învețe din propriile greșeli. Omul simplu, bun la suflet, gata să recunoască alt om bun, alături de care să vrea mai mult decât emoție de moment.

Ești suma oamenilor care ne înconjoară, dar și a oamenilor care au trecut prin viața ta și au lăsat ceva important în urmă. Oameni care te-au schimbat, te-au făcut mai tăcut sau mai zâmbitor, dar cu siguranță mult mai puternic. Oameni față de care ai greșit, dar ai recunoscut acest lucru.

Atunci greșelile nu te vor doborâ.

Nu-ți vor bloca drumul către intenția de a fi mai bun. Vei putea să îndepărtezi cu înțelepciune o relație care s-a consumat. Îți vei asuma riscul de a iubi din nou, de a te respecta mai mult în acel viitor. Întreaga lume nu va mai fi sinonimă cu haosul.

Vei ști unde să te oprești, cât să oferi, de cine să-ți apropii povestea. Vei ști că această viață nu îți este dată pentru a fi trist după o relație ce s-a încheiat, pentru a te răzbuna, sau a dori ceea ce nu poți avea niciodată. Viața aceaste te poate suprinde atât de mult, doar oferă-i șansa.

Iubirea adevărată va veni atunci când sufletul tău va fi împăcat cu ceea ce poți duce în această lume. Când inima ta va fi dispusă să accepte durerile și necunoscutul. Când pașii tăi te vor purta haotic alături de alți pași, de alte povești, de alte feluri de a înțelege iubirea.

Într-un sfârșit te vei opri, conștient că acolo ți-e locul, că toate greșelile și experiențele te-au adus în acel punct, că toți oamenii pe care i-ai cunoscut au oferit o parte din firul vieții lor pentru a întregi firul vieții tale. Atunci vei fi recunoscător.

Vei binecuvânta tot ce a fost și s-a întâmplat. Vei uni toate piesele unui puzzle pe care mai demult nu îl înțelegeai. Acum totul are un sens. Omul pe care l-ai întâlnit a suferit la fel de mult și a învățat la fel de multe lecții. Acest om este la fel de sincer și bun.

Își dorește același lucru: să găsească liniștea în brațele cuiva, să găsească iubirea adevărată. Veți fi doi fericiți că v-ați găsit unul pe celălalt.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com