Nu poți trăi o viață fericită fără a renunța la tot ce te face nefericită mai întâi

Viața fiecăruia dintre noi este un amalgam de energii. Modul în care percepem lucrurile și interacționăm cu cei din jur este întotdeauna o reflecție a stării noastre lăuntrice. A energiei pe care o propulsăm în afara noastră și pe care o acceptăm în același timp.

Prin urmare, calitatea vieții noastre depinde de calitatea acestui flux de energii cu care ne alimentăm sufletul, mintea și corpul. Ca să putem trăi o viață fericită, este vital să ne antrenăm deprinderea de a ne urmări și menaja propria energie.

Acest lucru înseamnă că trebuie să ne deconectăm de zgomotul din exterior și să privim atent spre noi. Trebuie să ne abstractizăm de la tot ce ni s-a spus vreodată despre noi și despre viață și să ne reorganizăm relația cu sinele.

Trebuie să ne identificăm vocea lăuntrică și să o ascultăm cu adevărat, având încredere totală în înțelepciunea ei. Făcând asta, vom descoperi în scurt timp că în interiorul nostru există anumite goluri emoționale.

Ele sunt efectele traumelor din copilărie, emoțiilor și gândurilor neprocesate la timp și mediului toxic în care ne aflăm și care ne face nefericiți în fiecare zi. Anume în ele se scurge toată energia noastră edificatoare, vivacitatea și dragostea pentru noi înșine și pentru viață.

Din acest motiv nu-ți reușește să fii fericită.

Nu pentru că nu ești suficient de bună. Sau pentru că nu ai cultivat suficient de multe obișnuințe sănătoase în rutina ta. Nu pentu că ești „defectă”. Nu pentru că nu meriți să fii acceptată, iubită și admirată.

Nu pentru că nu ai tot ce trebuie, ca să ajungi acolo unde îți dorești. Nu-ți reușește să fii fericită pentru că încă nu ai renunțat la lucrurile care te fac nefericită mai întâi. Care îți fură energia și îți lasă un gol lăuntric profund.

Ei bine, sarcina ta acum nu este să te forțezi să obții și să devii mai mult decât ești acum; să lucrezi asupra productivității, performanțelor și realizărilor tale.

Sarcina ta este, în primul rând, cea de a-ți identifica golurile emoționale, de a le înțelege cauzele și consecințele și de a le dezrădăcina pentru totdeauna.

Practică introspecția, informează-te din surse veridice, fă psihoterapie, meditație și lucru cu respirația, remodelează-ți relațiile și mediul, dacă aceastea nu te servesc, scrie într-un jurnal personal, vorbește cu oameni care te-ar putea îndruma și încuraja în procesul tău de vindecare.

Renunță la superficialități și lucrează asupra ta în profunzime.

Doar obținând un fundament sănătos al personalității tale, vei putea trece la următorul nivel al autocunoașterii tale – cel al autodezvoltării.

Iar umplându-ți golurile emoționale, vei observa instant cum energia, motivația și pofta de viață se reîntorc la tine și dau sens fiecărei clipe din viața ta.

© Sufletisme.ro