Semnele unei iubiri false, de care trebuie să fugi

Nu toate iubirile sunt pentru toată viața. Nu toți oamenii pe care îi întâlnești sunt de încredere. Uneori, omul la care țineai atât de mult îți demonstrează că nu merită dragostea ta, că toate cuvintele lui sunt atât de false. Lumea lui este atât de diferită de lumea ta.

Iubirea falsă nu se descoperă de la început. Ai oferit prea mult din inima ta, încât să poți descifra mesajele lui indirecte, care trădează un comportament imatur. Te implici pentru că simți și te aștepți ca omul de lângă tine să procedeze la fel.

În timp, începi să dai la o parte iluzia unei relații perfecte. Începi să vezi adevărata intenție a partenerului, așa cum este ea. Începi să-ți pui unele întrebări, care la început te amuzau. De ce procedează într-un anumit fel? Oare se implică serios în această relație? De ce este distant?

Simți că ceva nu merge bine, că direcția nu este cea corectă. Acea chimie, atât de importantă între doi oameni, nu există. Și știi prea bine cu nu a existat vreodată. Compatibilitatea dintre voi se bazează pe emoții fugare, pe gesturi aproape forțate.

Interesul său față de această relație este limitat. Felul în care îți vorbește despre lucruri importante nu te convinge, nu te face să privești cu încredere spre viitor. Dimpotrivă, te cuprinde teama să te regăsești alături de el și peste 10, 20 de ani.

Planurile voastre se rezumă la activități mărunte, dominate de programul și de cheful său. Iată cât de rapid o relație aparent frumoasă poate degrada, poate deveni toxică. Instabilitatea nu este echivalentă cu spontaneitate, cu farmecul unui gest supriză.

Te simți blocată în propria casă a emoțiilor

Ai vrea să ieși de acolo, dar ușa este închisă. Cheia este ascunsă undeva prin inima ta, prin sertare cu nume bizare: o nouă șansă, o nouă cedare, un efort în plus, o luptă pentru doi. Dar până și o iubire mare descoperă care-i sunt limitele.

Îți dai seama că mai mult nu se poate. Că nu mai vrei să încerci, să te convingi încă o dată de inutilitatea acestui rol secundar. Vrei să te simți în siguranță alături de el, să simți căldura lumii sale, să-ți permiți să fii slabă uneori. Dar nu se poate.

Până și comunicarea este seacă, lipsită de acel entuziasm al îndrăgostitului de frumos. Nu există acea plăcere vie, pasiunea cu care spui un singur cuvânt și poți explica totul. El nu este interesat să-ți vorbească, nu are decât scuze ieftine și argumente fără rost.

Totul devine atât de trist, atât de rece. Speranțele odată uriașe au devenit realități crude. Visurile odată mărețe s-au risipit cu fiecare clipă. Nu simți decât un gol imens în interiorul tău, din care nu poți să construiești nimic permament.

Iată cum își distrug viețile mii și mii de oameni, acceptând jumătăți de emoție, iluzii și povești cu final nefericit. Ne limităm la o dragoste de suprafață, fără a pătrunde în lumea celuilalt, fără a găsi acea chimie, acel conținut pur al adevărului.

Nici tu nu ești fericită, nici el nu-și poate găsi calea. Acest efort nu face decât să amâne un deznodământ firesc. Lasă emoțiile false să se piardă în necunoscut. Nu te reprezintă și nu are rost să uite de tine în acest fel.

Dacă ești sigură că tot ce există între voi este o iluzie, dacă relația este toxică, pune punct și oferă-ți șansa să inspiri din nou aerul libertății, al respectului de sine, al fericirii.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com