Cum să treci mai ușor peste o despărțire dureroasă

Nu va fi mai ușor. Dacă ai simțit, ai trăit, ai iubit cu adevărat, nu va fi ușor. Doar că lucrurile sunt așa cum sunt, durerea este la fel de reală, sentimentul de abandon este la fel de puternic.

Nimeni nu va putea să-ți anuleze furtuna prin care treci, nimeni nu va reuși să șteargă cu buretele tot amalgamul de emoții pe care l-ai adunat în tine, trăind alături de el. Și totuși, va conta felul în care vei reacționa la această nouă lume.

Vei decide poate să te răzbuni, să-i demonstrezi cât de mult a greșit. Sau te vei învinovăți singură de toate greșelile, chiar dacă ele nu-ți vor aparține. Vei crede că detașarea de durere înseamnă îmbrățișarea unei noi lumi, acolo unde distracția și nebunia vor fi la ele acasă. Dar nu vei mai fi tu în acest caz.

Nu este deloc greșit să trăiești acest sentiment de singurătate, de tristețe, de necunoscut. Este mai firesc să simți un adevăr, decât să hrănești sufletul cu iluzii. Este mai sănătos să înfrunți conștientizarea faptului că relația s-a consumat, decât să tot amâni recunoașterea acestei situații.

Nu ascunde toate sentimentele în adâncul tău. Vorbește, scoate tot ce a rămas putred, dureros. Oferă-ți șansa să fii ascultată și înțeleasă. Depășește această perioadă de haos emoțional, lăsându-te îmbrățișată de oameni care îți vor binele.

Nu va trece nici atunci. Doar că vei fi cu un pas mai aproape de eliberare. Acceptă schimbarea, acceptă-ți lacrimile și cuvintele de dor. Trăiește și acest dor, această pierdere. Fii recunoscătoare pentru că s-a întâmplat, nu judeca mai mult decât are rost.

Stai de vorbă cu inima ta

Fii atentă ce îți va spune în momente de singurătate, cu siguranță nu îți va dori răul. Exteriorizează tot ce te macină pe interior. Nu uita că mereu, indiferent de orice, îți ești cel mai bun sprijin, cel mai fidel prieten, cea mai sigură alegere.

Oamenii vin și pleacă, chiar dacă uneori lasă în urmă suferință. Poate că au făcut-o intenționat, poate că au iubit la fel de mult. Nu încerca să răspunzi la acele întrebări, pentru care nu găsești un răspuns. Lasă să plece necunoscutul, lasă să fie luată de vânt tăcerea.

Încet, mintea ta va accepta realitatea. Va analiza în mod cronologic tot ce s-a întâmplat între voi. Va găsi argumente pentru fiecare clipă petrecută în afara relației. Îți va fi trist că s-a ajuns până în acest punct fără întoarcere. Vei fi furioasă pe el, pe tine, pe toată lumea. Dar până și această furie va trece.

Atunci vei descoperi că nimic nu s-a pierdut și nimic nu a fost întâmplător. Vei găsi un scop în viața ta, unul care îți va readuce libertatea în suflet. Te vei bucura ca un copil de noua emoție, vei zâmbi lucrurilor mărunte din viața ta, vei îmbrățișa provocarea de a te apropia de alți oameni.

Dacă ai simțit, ai trăit și ai iubit cu adevărat, nu va fi ușor. Dar asta e viața, lucrurile se potrivesc într-un final, suferința capătă un sens, fericirea devine un vis împlinit, alături de un om atât de drag.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com