Suntem atrași magnetic doar de o anumită categorie de oameni

Adevărul e că sufletul uman este organizat în felul în care să caute încontinuu experiențe prin care să poată crește și evolua. Chiar dacă nu mereu conștientizăm această legitate psihologică, ea întotdeauna ne îndrumă, într-un final, către o versiune din ce în ce mai bună a noastră.

Toate aventurile, toate revelațiile și toate experiențele satori prin care am trecut de-a lungul vieții sunt produsul căutării și actualizării noastre lăuntrice de care poate nici nu suntem conștienți.

Suntem, totuși, profund dependenți de aceste senzații. Suntem dependenți de creștere și de rezultatele muncii noastre interioare. Și asta pentru că e o experiență aproape metafizică să trăiești aceste stări. Ele servesc drept o reamintire fundamentală a tot ce înseamnă să fii om, să deții un suflet și să reprezinți o piesă incredibil de importantă a mecanismului universal.

Din acest motiv, căutăm să ne afirmăm în toate domeniile vieții noastre: vocație, familie, relații interumane, etc. Căutăm să ne valorificăm la maxim potențialul cu care am fost binecuvântați. Căutăm să construim acea viață cu adevărat plăcută și plină de sens. Dar adesea nu reușim.

Există multe motive pentru care ambițiile noastre de a trăi acea transformare dorită a sufletului se soldează cu eșec. Multe dintre ele țin de relația noastră toxică cu noi înșine. Astăzi vorbim despre greșeala pe care o facem în alegerea partenerilor, prietenilor și în general a oamenilor cărora le oferim cel mai mare spațiu în viața noastră.

Într-adevăr, mulți dintre noi își trăiesc viața pe pilot automat.

Fără a prelua o abordare conștiincioasă și proactivă în alegerea oamenilor și circumstanțelor lor. Ei leagă prietenii cu vampiri emoționali, se trezesc în relații cu parteneri cu care nici măcar nu sunt compatibili și continuă să-și lase propriile limite încălcate de colegi, amici și oameni la întâmplare.

Acest lucru nu doar că ne privează de energia noastră vitală, ci și ne plasează într-un impas emoțional. Ne ține pe loc, fără a ne permite să ajungem la acel potențial lăuntric maxim spre care aspirăm.

De aceea e foarte important să atragem atenție la oamenii cu care interacționăm cel mai mult. Să analizăm felul în care ei ne fac să ne simțim. Să le estimăm impactul în dezvoltarea noastră și rolul în viața noastră. În caz contrar, vom continua să ne irosim resursele fizice și psiho-emoționale pe oameni toxici.

Odată ce obținem mai multă claritate asupra oamenilor care ne înconjoară, e timpul să ne dăm seama și de oamenii pe care vrem să-i avem în viața noastră. De trăsăturile lor psihologice, de personalitatea lor și de modul în care ei ne vor face să ne simțim.

Nu e dificil să ne dăm seama care sunt acești oameni.

Trebuie, pur și simplu, să fim mai atenți la interacțiunile noastre sociale și să ne dăm seama de cine suntem atrași magnetic. Cu ale cui valori și acțiuni rezonăm cel mai mult. Cine ne îndrumă prin propriul său model și stil de viață către cea mai bună versiune a noastră.

Iar atunci când ne dăm seama cine sunt acești oameni, trebuie să facem tot posibilul să-i păstrăm în viața noastră. Să petrecem cât mai mult timp în compania lor absorbindu-le înțelepciunea și conectându-ne la energia lor.

Trebuie să înțelegem cum „funcționează” oamenii care scot la suprafață tot ce e mai bun în noi. Atunci ne vom aduce viața la un alt nivel al cunoașterii și plăcerii de a fi!

© Sufletisme.ro