3 lucruri pe care bărbații le doresc cel mai mult de la o relație și de la femeia iubită

Ai spune că e vorba de intimitate și atât. Anulează din start acest gând. Un bărbat matur emoțional, gata să aibă o relație corectă, va căuta mai mult decât împlinirea unor pofte.

Sau, intimitatea va fi doar o consecință a unei relații frumoase. Iată 3 lucruri pe care bărbații le doresc cel mai mult de la o relație și de la femeia iubită:

1. Empatie

Este important să faci un efort și să încercă să afli ce simte omul iubit. Și cum se simte, singur sau alături de tine. Indiferența este un important impediment în anularea oricăror forme de empatie, cunoaștere, libertate. Indiferent distruge până și cele mai sigure conexiuni.

Fii alături, află care-i sunt problemele și îngrijorările, susține-i nebuniile. Vei fi uimită de felul în care acest bărbat își va deschide sufletul. Va înțelege că-i dorești doar binele, că lupți pentru relația voastră, că-l vrei aproape și după ani buni.

Vezi cum stau lucrurile în relația voastră din perspectiva lui. Descoperă o lume nouă, lipsită de interpretări personale. Depășește steerotipuri, cunoaște și lasă-l să te cunoască.Rupe barierele emoționale, încearcă să înțelegi un trecut, știind că și tu ai unul.

2. Acceptare

Este inutil să spui că înțelegi partenerul și în același timp să ceri de la el o multitudine de schimbări. Îl transformi, tinzi să-l modelezi așa cum îți place, să ajungeți în acel punct mort, când alături de tine va fi un necunoscut. Vrei să controlezi totul și nu ai cum.

Conexiunea emoțională apare abia atunci când ești dispusă să treci de dorințele egoiste, când vrei să păstrezi omul și nu reflecția acestuia în propria viziune a bărbatului ideal. Atașamentul apare atunci când descoperi ce vrea și celălalt, cum vede el această relație.

Acceptă-i viziunile, valorile și scopurile. Acceptă-i lumea, cu toate nebuniile și cu toată liniștea din ea. Acceptă tot ce ai vrea să accepte la tine. Totul este reciproc, iar relațiile cu adevărat solide nu se construiesc pe interesc ascuns, pe influențe negative.

Lasă-l pe celălalt să se simtă bine, liber în această relațire. Lasă-l să fie autentic, decât să fie forțat să-și ascundă unele defecte. Te trezești într-o zi că omul de alături cedează și pleacă. Nu vei crede că este capabil de acest lucru, dar anume indiferența ta a contribuit în mod decisiv.

3. Susținere

Empatizând cu omul tău, acceptându-l așa cum este, este firesc să-l susții în toate. Să-i fii aproape, când îți povestește despre scopurile sale și când îți spune despre un eșec. Susținerea este esențială într-o relație de lungă durată, doar alături de acest om vei trăi bucurii și tristeți.

Vezi ce nu-i place la această relație și ce îl încântă cu adevărat. Vezi care este viziunea lui față de viitor și prezent, față de toate lucrurile frumoase și mai puțin plăcute. Vezi ce scopuri mari are în această viață, scopuri gândite înainte de a te cunoaște.

Te întrebi unde este iubirea. Dar toate aceste emoții sincere și sunt dovada iubirii tale. Acestea și multe altele: să te mândrești cu omul de alături, să-i accepți curajul, să nu-i limitezi libertatea, să fii acolo, lângă sufletul său, de fiecare dată.

Să te aștepți, pe măsura evoluției relație voastre, la reciprocitate.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com