5 gesturi ale unei femei care contribuie la starea de bine a partenerului

O relație sănătoasă și echilibrată se bazează pe influența pozitivă și reciprocă a partenerilor. Este important să te simți susținut în a evolua alături de acesta, în a-ți dori să fii mai bun mizând pe altruism, respect, prietenie.

Practic, într-o relație corectă, evoluăm oferind mai mult decât primind, atât timp cât există un raport echitabil între ce primim și ce oferim. Femeia de astăzi se zbate între avatarul tradițional conturat de propriile noastre mame și cel al femeii moderne, independentă ca valoare, autosuficientă și cu o dorință vie de a savura necunoscutul.

Acolo, între femeia puternică, responsabilă, care deseori trăiește în neglijență emoțională față de ea însăși și față de cei din jur, copleșită de rutina zilnică și de responsabilități, din dorința de a nu mai fi subestimată și de a-și găsi libertatea de a fi, în pofida stereotipurilor și standardelor de secole, acolo este prinsă femeia de azi. Fie că se află mai aproape de o tabără sau de alta, ea va avea mereu temerea că nu corespunde.

Și pentru bărbați este o eră schimbării. La fel de confuze și de volatile devin și ipostazele bărbatului pe care societatea, implicit și partenerele de viață, le consideră potrivite. Noțiunea bărbatului ideal, a partenerului perfect, este astăzi la fel de iluzorie și schimbătoare ca timpul de afară.

Atunci când nu mai știi cine vrei să fii și ce așteptări are partenerul tău de la tine, ar fi bine să te întorci la lucrurile care nu se schimbă niciodată – la valori. Dacă intenționezi să-ți ajuți partenerul bărbat să se simta bine în acest rol, există modalități firești.

Trebuie neapărat să avem în vedere un detaliu

Și anume moștenirea care vine la pachet acestui rol, fără a neglija latura naturală. Bărbatul a fost mereu un vânător, un cuceritor. Poate că astăzi contextul nu îi mai permite să fie la fel de categoric în felul de a se manifesta, însă nimeni nu i-a anulat dorința de a fi apreciat și de a i se acorda dreptul la spațiu și teritoriu. Iată 5 gesturi ale unei femei care contribuie la starea de bine a partenerului:

1. Respectă-i dreptul la a avea propriile victorii

Nu totul trebuie să țină de voi doi sau să fie făcut în numele familiei. Partenerul tău va aprecia să îl susții ca personalitate și să îl încurajezi să își urce propriii munți. Chiar și în micile bătăii de zi cu zi, nu încerca să te impui crezând cu aroganță că argumentele tale valorează mai mult.

Într-o lume a cuvintelor, majorității barbatilor îi este mai greu să se afirme în fața femeilor. Asta nu înseamnă însă că ceea ce simt și ceea ce cred trebuie minimizat sau anulat.

2. Acceptă și valorifică contribuția lui

Faptul că suntem diferiti este un mare avantaj. Profită de diversitate și învață să obții beneficii din ea. Evită gândirea fixă și acceptă faptul că ești doar unul dintre cei doi piloni ai relației. Veți reuși să obtineți ce vă doriți de la relația voastră doar prin efort și contribuție comună.

3. Lasă-l să se exprime în modalitatea aleasă de el

Evită să îi critici stilul prin care se exprimă. Dacă felul lui de a fi este diferit de ceea ce ți-ai imaginat că e potrivit pentru tine, nu înseamnă că e inadecvat sau nepotrivit. Găsește acel mijloc de aur între a cere ce crezi că te face fericită și a te bucura de ceea ce îți oferă partenerul în propria autenticitate, fără a-l jigni sau a-l ridiculiza. Înainte de a-i oferi sfatul, observă dacă el este dispus să îl primească sau dacă are nevoie cu adevărat de el.

4. Nu expune străinilor subiecte pe care voi doi încă nu le-ați dezvoltat și pe care nu le stăpâniți

Este deranjant să afli în cadrul unei discuții cu prietenii ce planuri de viitor are partenera ta pentru voi doi, ce probleme o deranjează în culplul vostru și ce îmbunătățiri propune ea. Sunt subiecte care ar trebui discutate și gestionate înainte de a fi subiectul discuțiilor între prieteni și rude.

Fii rezervată și atentă. Celor care le pasă le vom oferi motive de îngrijorare, iar adesea filtrele personale ar putea să îi facă să denatureze mesajul nostru. Celor care nu le pasă le vom oferi doar un subiect de bârfă, iar partenerului – un context neplăcut prin care se va simți neplăcut, neîncrezator și trădat.

5. Gesturile reconfortante sunt importante

Așa cum tabieturile tale cum ar fi cafeaua de dimineață sau aplicarea machiajului sunt o parte din lucrurile care îți dau încredere în tine, la fel și el are lista lui de mici plăceri. Evită să îi cataloghezi micile plăceri drept pierdere de timp și resurse.

Un bărbat e la fel de complex și de plin de surprize, permite-i să se manifeste, dacă asta îl face să se simtă bine. În spiritul democrației, cu respect, cu toleranță și blândețe, fiecare dintre noi poate deveni un partener mai bun.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com