7 lecții pe care trebuie să le înveți pentru a avea o relație cu adevărat fericită

Relațiile serioase vin în viață noastră doar atunci când suntem pregătiți pentru ele. Există anumite viziuni potrivite unui cuplu durabil pe care mulți le preiau din familie iar alții le învață din propriile experiente. Fie că le preiei sau le înveți, acestea sunt lecțiile fără de care un cuplu fericit nu ar funcționa:

1. Viața în cuplu e un parteneriat, nu o competiție

Este greu să te poziționezi din start ca un partener, atunci când încă nu-ți cunoști bine perechea. Dar, dacă ții la relația ta, ar fi bine să îi oferi cenzul de încredere și de implicare pe care îl vezi potrivit și pe termen lung.

Nu încerca să îl provoci pe partenerul tău la dueluri de orgolii și să îți impui propria personalitate. Arta conviețuirii este despre echilibru și compromis, nu despre supraviețuire și stres.

2. Învață să asculți și să-ți cunoști partenerul

O bună categorie de oameni se îndrăgostesc de însuși sentimentul de dragoste. Le place ideea de a fi iubit, de a trăi extazul pasiunii carnale și de a avea pe cineva stabil alături. Dar dacă nu ajungi să îți cunoști partenerul, sa fii atentă la manifestările și valorile lui, visul se va nărui foarte curând.

3. Fii sinceră și comunică ceea ce te deranjează

Nu încerca să menții aparentele unei idile perfecte doar de dragul poveștii în sine. Recunoaște față de tine însăți când nu te mai simți confortabil.

Identifică cauza și împărtășește și cu el ceea ce nu funcționează. Decât să spui o minciuna dulce care întreține nefericirea mai bine este sa spui adevărul deranjant care iti va reforma relația.

4. O relație nu se construiește doar din pasiune

Femeile pun adesea accent pe senzualitatea lor în cucerirea unui bărbat. Într-adevăr, aceasta este unul dintre pilonii unei relații echilibrate. Dar nu vei reuși sa o menții doar așa. Restul realității vă va ajunge din urmă și sub presiunea acesteia chiar și atracția fizică va avea de suferit.

5. Nu oferi în exces și nu primi mai mult decât poți duce

Fiecare etapă își are oportunitățile ei. Ce e prea mult strică. Nu iti oferi inima pe tavă. Tratează cu respect relația voastră și oferă gradual, ca să poată fi asimilat corect și apreciat la justa valoare.

De asemenea, învață să spui stop atunci când înțelegi că primești prea mult la o etapa precoce. Cadourile, atenția, grija, timpul petrecut împreună sunt binevenite într-o relație doar dacă sunt raportate corespunzător etapei prin care treceți.

6. Fii realistă. Nu uita ca ești o individualitate la fel ca și partenerul tău

O relație presupune implicare, dar nu presupune uitarea de sine și ignorarea propriei individualități. Lăsați-vă spațiul necesar în afara cuplului pentru a vă simți în continuare fascinați unul de celălalt.

Prea mult timp alocat cuplului va ajunge să plictisească. De cele mai multe ori apreciem ce avem doar prin detașare.

7. Fii adaptabilă. Fii deschisă spre lucruri noi alături de partenerul tău

Fii deschisă să dezvolți aptitudini și calități pe care nu le vedeai importante anterior. Viața de cuplu îți poate schimba perspectiva asupra multor lucruri. Acest lucru este binevenit. Evoluția cere schimbări, iar schimbările te pot bulversa inițial. Fii curajoasă și deschisă spre nou.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com