De ce nu reușești să construiești relații serioase

Avem sacra misiune în această viață să găsim omul potrivit și să-l iubim sincer. În acest sens, dezvoltăm un mediu favorabil unei apropieri spirituale, capabile să pună bazele unei relații solide.

Uneori însă efortul pare prea mare. Sau nu suntem suficient de pregătiți pentru a ne depăși limitele. Atunci ne aruncăm orbește în relații de scurtă durată, lipsite de emoție și bazate pe satisfacerea propriului ego.

De ce se întâmplă acest lucru? Există motive mai importante decât tentativa de a da vina pe timp și incompatibilitate. De multe ori pasăm responsabilitatea în altă parte, refuzând să ne reîntoarcem către propria ființă și să analizăm elementele cheie.

De ce suntem refuzați, de ce îndepărtăm în cel mai important moment. De ce ne este frică acolo unde își avea locul respectul și afecțiunea? Nu trebuie să uiți că prima și cea mai importantă relație pe care trebuie să o construiești este cea cu propria persoană.

Riști enorm atunci când nu te iubești suficient de mult. Atunci când nu investești încredere în omul de azi și personalitatea de mâine. Șansa să atragi un manipulator sau un om indiferent este mare și atunci nu mai contează cât iubești și cât oferi.

Este imposibil să ceri, atunci când nu înțelegi care sunt limitele. Este greu să primești, atunci când nu știi ce meriți cu adevărat. Felul în care stabilești anumite reguli invizibile: față de tine, față de omul de alături, față de ceea ce înseamnă o relație, toate vor cântări mult în anumite momente.

Apoi, o relație serioasă presupune compatibilitate

Este mult mai ușor să construiești acolo unde există conexiune. Acolo unde înțelegi ce mesaj vrea să transmită omul de alături și care sunt valorile ce vă apropie.

O emoție trăită doar pe jumătate va produce fisuri în timp, capabile să anuleze orice implicare ulterioară. Nu poți oferi de două ori mai mult, sperând că astfel vei găsi acel echilibru. În același timp, la rândul tău trebuie să accepți relația pe deplin, fără a lăsa părți din tine lângă alte suflete.

Atunci când mai trăiești cu trecutul, atunci când ești o fire prea dependentă sau prea geloasă, atunci când pornești relația de pe poziții inegale, nu poți să speri la o relație sănătoasă.

Există câteva noțiuni absolut firești, fără de care nu ai cum să-ți dorești o relație cu adevărat serioasă. Respectul și iubirea de sine, pregătirea emoțională.

Găsirea unui partener cu aceleași valori și viziuni despre relație, acceptarea și dorința de a construi, felul în care înfrunți riscurile și tentațiile din fiecare zi, toate te vor ajuta să fii acolo, să trăiești aici și acum, în doi.

Uneori se întâmplă să găsești omul tău din prima. Uneori anume celelalte relații eșuate, celelalte emoții anulate și suflete rănite te-au făcut să ajungi acolo, față în față cu omul potrivit, gata să construiești. Să construiești și să iubești.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com