Ce simte o femeie, atunci când bărbatul iubit o părăsește

Ce poți să faci, atunci când te doare atât de mult sufletul? Când vrei să evadezi, dar nu ai unde, pentru că de lângă tine nu poți pleca. Când toate întrebările tale rămân fără răspuns. Te trezești atât de singură, aruncată din cercul încrederii, din povestea voastră.

Te revolți, vrei să-i pese cât de puțin. Vrei să spună ceva, să facă ceva. Acel mesaj banal, acele cuvinte seci au rănit mai mult decât orice despărțire. Nu poți să înțelegi de ce acum, de ce atât de brusc. Ești dezamăgită de tot ce a fost construit, dar și de tot ce nu a fost construit.

Ai oferit atât de mult, ai fi putut oferi și mai multe. Voiai să construiești, să dezvolți o relație frumoasă. Voiai să înțeleagă și să prețuiască. Simțeai că nu e la fel de reciproc, dar acceptai să oferi o nouă șansă, o nouă zi. Aveai încredere în visuri și așteptări.

Plecarea lui a venit ca o lovitură puternică în inimă, a deschis o rană mai veche, atunci când îți era atât de frică să fii părăsită. Ai făcut totul corect, anume pentru a evita acest deznodământ. Te-ai atașat de un om, ai început să iubești lumea lui.

Cum să mergi mai departe? O întrebare pe care ți-o vei pune în fiecare seară. Dezamăgirea va fi cruntă, vei percepe acest eșec drept al tău. Apoi vei prefera să te învinovățești pentru toate. Și dacă nu ai investit suficient de mult? Și dacă nu l-ai provocat?

Firește, vei trăi o iluzie, pentru a fugi de realitate, pentru a evada într-un spațiu pe care să-l poți controla. Dar dincolo de acest spațiu va fi un gol imens. Îl cunoști, ți-e teamă să treci dincolo, dar știi că în cele din urmă drumul tău va trece prin acest gol.

Va fi o redescoperire a sinelui

Încet, emoțiile vor face loc rațiunii. Te vei întreba dacă chiar așa stau lucrurile. Oare nu ai fost implicată suficient? Oare el este atât de bun, de unic? Pas cu pas, acele convingeri clișeice vor fi îndepărtate. Vei vedea lucrurile cu alți ochi. Vei înțelege.

A fost o experiență frumoasă, ai iubit un om. Iubirea te-a făcut să evoluezi, să te transformi, să însușești lucruri noi. Lecția a fost învățată, e timpul să mergi mai departe. Altă soluție nu există, nu poți să-ți sacrifici viața de dragul unei iluzii, sperând că se va întoarce.

Nu întoarcerea lui este următoarea etapă, ci redescoperirea ta. Redobândirea libertății, a iubirii de sine, a bucuriei de a trăi. Vei înțelege la un moment dat că ai susținut visurile unui străin, ai cedat de prea multe ori, uitând de tine, de ceea ce contează.

Vei evada din această lume toxică, plină de amintiri care dor. Dorințele tale vor fi mai mari, visurile tale vor ajunge până la cer. Vei prețui acest nou miros al calmului, al împăcării cu sine. Vei ști atât de clar că, de data aceasta, totul este atât de diferit.

Poate că va dori să se întoarcă. Poate că va regreta și va înțelege ce a pierdut. Dacă vei fi pregătită pentru această nouă poveste, o vei îmbrățișa. Dacă lumea lui îți va fi străină, vei refuza să mai iubești și să trăiești pentru doi. Vei putea spune cu încredere NU.

Despărțirile sunt parte din viață, iubirile sunt parte din viață. Contează cum trăiești și cum iubești, contează să nu uiți cine ești.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com