Despre curajul de a oferi a doua șansă unui bărbat

Multe femei vor spune că nu are rost. Dacă acea relație s-a consumat, dacă greșelile au fost făcute în mod conștient, dacă acel om a îndrăznit să depășească anumite limite, care este valoarea unei noi șanse? Totuși, dacă același om îți este atât de aproape de sufletul tău, totul are rost.

Nimeni nu este perfect, greșelile sunt o parte firească a vieții. Ai fi vrut să nu se întâmple astfel, probabil cel de alături ar fi vrut același lucru. Asta și face diferența: felul în care percepi greșeala și felul în care celălalt reacționează după ce a greșit.

Contează și greșeala în sine. Contează cât de mult din povestea voastră a trădat. Contează dacă dorința de a reîntoarce tot ce a fost cândva vine din interior sau este doar un pretext banal, pentru a camufla lipsa de regret. Contează cât a rămas din dragoste.

Dacă sentimentele sunt la fel de puternice, dacă iertarea își găsește loc printre cuvinte și gesturi, dacă lumile voastre sunt încă atât de conectate, încearcă cel puțin să găsești puterea de a vedea și a înțelege celălalt răspuns. Răspunsul lui.

E nevoie de curaj pentru a face un pas în față și a risca. E nevoie de empatie și de acceptare. Nu știi ce se va întâmpla cu această nouă formulă a relației voastre. Dar, odată ce în mod conștient ai aprobat în interiorul tău dorința de a fi cu el, îmbrățișează din plin acest pas.

Nu-ți spune că vei testa, vei supraveghea, vei impune reguli și cerințe. Nu așa funcționează iertarea și în dragoste. Odată lăsat jos zidul dintre voi, construiește din nou, acceptă în totalitate omul, găsește cel mai bun loc pentru el în inima ta.

Luptă pentru această nouă etapă din povestea voastră

Cel mai important este să simțiți aceleași lucruri, să vreți o schimbare, să conștientizați că aceasta ar putea fi ultima șansă pentru ambii. Detașați-vă de trecut, fără a uita lecția acestui trecut. Eliminați zidul tăcerii, fără a uita care au fost motivelel ei.

Oferind a doua șansă unui om drag, îți oferi posibilitatea de a nu îndepărta iubirea, de a reevalua tot ce s-a întâmplat între voi, de a schimba anumite lucruri la propria atitudine. Pentru că niciodată o greșeală nu aparține unui singur partener.

Vei descoperi lucruri necunoscute despre ambii, vei fi mai aproape de ceea ce își dorește orice cuplu fericit. Vei elimina frica de a spune ce simți, îndoiala, felul de a iubi și a oferi pe jumătate. Vei ști că acum este moment pentru totul sau nimic.

Nu regreta alegerea făcută, chiar dacă mai târziu omul de lângă tine nu va confirma că este demn de încredere. Nu regreta că ai ales să riști, decât să cedezi la început. Nu regreta că ai ales să iubești, în loc să îndepărtezi iubirea. Regretele nu-și au locul atunci când ești gata să-ți deschizi sufletul.

Nu gândi negativ. Dacă omul de alături te iubește, nu-și va mai permite să te facă să suferi. Va refuza să aducă din nou neîncrederea între voi. Va fi cald și bun, empatic și de încredere. Va demonstra că tot ceea ce construiți este pentru toată viața.

Va aduce fericire în casa voastră, în lumea ta, pe ochii tăi, pentru totdeauna.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com