O femeie demnă nu se umilește și nu aleargă după un bărbat, niciodată

Nu e vorba despre comportament egoist, despre interese ascunse sau lipsa de iubire. Este felul în care o femeie alege să aibă grijă de propria lume, să respecte acele limite, să țină cont de lucrurile care construiesc o relație sănătoasă.

Ea se cunoaște bine, știe ce vrea de la o relație și de la partener, știe ce contează cu adevărat atunci când se apropie de un alt suflet. Ea știe ce merită, înțelege că manipularea și atitudinea egoistă nu au loc într-o poveste de iubire.

Poate că a avut parte de anumite experiențe urâte, poate că a fost trădată în trecut, poate că a fost dependentă de un bărbat care doar s-a folosit de sinceritatea ei. Acum și-a învățat lecțiile, a înțeles că respectul de sine este mai important decât orice.

Ea refuză să joace roluri toxice, dar și să accepte jocul manipulator al cuiva. Dacă îi pasă, știe că va fi alături. Dacă are sentimente sincere, știe că le va demonstra. A înțeles că sacrificiul dus la extreme, obsesia și idolatrizarea nu sunt normale.

Ea refuză să fie o rezervă, să trăiască din iluzii, să creadă în promisiuni goale, să spere că omul de alături se va schimba, chiar dacă i-a demonstrat în repetate rânduri că este imposibilă schimbarea. Ea trăiește realitatea, așa cum este ea.

Dacă există reciprocitate, maturitate emoțională, implicare constantă, asumare și dorința de a fi aproape, va răspunde cu recunoștință și empatie, va face tot posibilul ca această relație să funcționeze.

Dacă își va da seama că are rost, nu va rămâne alături

Nu confundă atașamentul sănătos cu obsesia toxică, sau iubirea sinceră cu sacrificiul total. Propria demnitate o oprește să se arunce orbește într-o lume străină, ca mai târziu să descopere o mlaștină a emoțiilor.

Acel bărbat slab, care nu poate avea grijă de o femeie și refuză să își asume rolul de partener va căuta tot felul de pretexte, va inventa tot felul de scenarii, se va victimiza la nesfârșit, doar să o păstreze aproape.

Dar o femeie demnă nu cade în plasa acestor jocuri ieftine. Ea din primele clipe îi vorbește despre limite, despre un comportament corect, despre așteptări sănătoase, ea cere implicare și responsabilitate.

Nu are nevoie de multe cuvinte, pentru a-și da seama că are rost. Nu are nevoie de acele promisiuni inutile, dacă realitatea este cea mai bună dovadă a asumării sau a indiferenței. Dacă înțelege că este manipulată, pleacă fără multe discuții.

Nu va fugi din urma lui, nu va implora o reacție, nu va insista. Sunt doi oameni maturi emoțional care pot ușor să se implice și să-și demonstreze unul altuia ce intenții au. Dacă el este egoist și indiferent, înseamnă că nu vrea o relație serioasă.

Ea nu va uita de propriile valori, știe că toate acele comportamente toxice doar o vor provoca să uite de sine, să trăiască o lume străină. Va refuza să se joace cu sufletul unui om, să judece și să aibă interese ascunse, dar va cere aceeași atitudine.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com