Semne că, deși sunteți împreună, el încă se gândește la fosta

Nu ai cum să anticipezi un asemenea moment. Poți totuși să intervii, atunci când simți că prezența ta în viața lui nu are valoare, chiar dacă, aparent, sunteți într-o relație. Tot mai multe semne îți dau de înțeles un singur lucru: el nu a uitat-o pe fosta.

Primul indiciu este cel mai „nevinovat”, dar și cel mai sensibil. În discuțiile voastre, printre gesturi și cuvinte, mereu există loc pentru ea. El își amintește cum erau împreună, iar felul pasional și implicat prin care o face lasă în urmă multe semne de întrebare.

Uneori ai impresia că această femeie trăiește alături de voi, împarte aceeași casă și ia decizii deopotrivă cu omul de lângă tine. Sau, influența ei se resimte atât de intens în felul lui de a fi. Înțelegi acest lucru alegând unde să călătoriți, unde să luați cina, când să vă întâlniți.

Mai mult decât atât, el găsește tot felul de pretexte să se vadă cu această femeie. Fie că e vorba despre o colaborare, sau despre faptul că trebuie să-i dea câteva lucruri uitate la el. El simte nevoie să o întâlnească, din noi și din nou.

Firește, îi vorbești despre asta. Reacția lui va fi una defensivă, poate chiar agresivă. Îți va reproșa că nu știi ce spui, că intențiile sale sunt nevinovate, că aceste întâlniri sunt pur întâmplătoare, că tu ai devenit paranoică în raport cu acest subiect.

Dar simți frica din ochii lui atunci când abordezi această problemă. Simți că-l deranjează și chiar îi provoacă senzații neplăcute ideea să vorbiți la timpul trecut despre această femeie. El tot insistă să-ți spună detalii din prezent, chiar dacă o face inconștient.

Iar acest lucru este și mai periculos

Se întâmplă să găsești printre lucrurile lui fotografii cu ea. Sau îl suprinzi accesându-i profilul de pe rețelele de socializare. Te revolți, dar urmează aceleași explicații urâte: tu ești cea care se agită prea mult, nu e vorba decât despre un banal interes.

Oare nu ai avut și tu aceeași experiență cu cineva din foștii tăi? Oare nu te-a interesat ce s-a întâmplat cu el după despărțire? Îți spune că așa este el, mai empatic, mai grijuliu. Îi pasă de omul care a fost parte din viața lui, dar tu știi că este o scuză teribilă.

Îl trădează felul în care îți vorbește despre ea. De fiecare dată ochii i se aprind, implicarea lui emoțională este evidentă. Îți spune cât este ea de corectă și iubitoare, cât de mult l-a susținut în unele momente complicate ale vieții. Ai vrea să susții și tu, să oferi și tu.

Dar locul este ocupat. Știi că, dacă ceva îl deranjează, se consultă cu ea. Dacă ea are nevoie de ceva, va încerca să o ajute, în orice fel. Firește că nu face toate aceste lucruri în mod fățiș, dar nu poți să ascunzi zile și luni întregi un adevăr.

Până la urmă, va recunoaște. Îți va spune că nu s-a sfârșit acea poveste, că are nevoie de timp. Dar comportamentul său dula nu te va convinge. Dimpotrivă, va explica toate gesturile, mesajele, eschivările, tentativele de a evada din relația voastră.

Dacă partenerul nu este dispus să se detașeze în mod conștient de trecut, nu are rost să continui această relație. Vei rămâne soluția de rezervă, elementul de echilibru din viața lui. Meriți mai mult, meriți toată dragostea și atașamentul unui bărbat.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com