Cum vei înțelege că el este un bărbat demn de dragostea ta

Nu este nimic complicat în a-ți face concluzii despre relația în care ești implicată și despre omul de lângă tine. Complicăm lucrurile, transformând această relație în dependență, idolatrizând acest om, pierzând contactul cu realitatea. De fapt, lucrurile stau mai simplu, chiar și atunci când sentimentele iau fața rațiunii.

Totul începe cu observația comportamentului celuilalt. Iubindu-te cu adevărat, respectându-ți timpul și valorile, fără a transforma această observație în atacuri la persoană, vei descoperi alături un partener responsabil sau un personaj indiferent.

Acțiunile sale vor explica multe. Asumarea, interpretarea corectă a intențiilor, prezența sau lipsa unor emoții sincere: toate vor conta la un anumit moment cheie al relației. După, entuziasmul de la început va fi înlocuit de o realitate crudă cu un singur răspuns: are sau nu are rost.

Alături de un bărbat demn întotdeauna va avea rost. Să faci unele sacrificii, să evoluezi alături de acest partener. Să lupți, să iubești total, să-ți dorești să trăiești la bine și la greu, în doi. Să respecți spațiul și libertatea celuilalt, știind că respectul este reciproc.

Demn de dragostea ta este bărbatul care înțelege perfect rolul său în relație. Care nu-și schimbă viziunile și felul de a fi, doar pentru a crea o bună impresie. Care rămâne aproape de tine, indiferent de circumstanțele externe. Această relație înseamnă ceva. De aici pornește totul.

Demn de dragostea ta este bărbatul cumpătat, înțelept, trecut prin anumite experiențe ale vieții. Capabil să separe o nepotrivire de moment de compatibilități pentru toată viața. Vei descoperi un partener echilibrat emoțional, fără drame și explozii nefondate de emoții.

Trăiești aici și acum

Nu te agăți cu disperare de un trecut care nu-ți mai aparține. Ai extras de acolo cele mai importante lecții, vrei să te bucuri de prezent, pentru că ai toate motivele să faci asta. În același timp, nu visezi la un viitor diferit. Știi că implicarea de azi contează, cuvintele de azi contează.

Fără un partener corect și demn de acest comportament nu ai putea să vezi prezentul în culori. Fie trăiești o dependență, fie suferi după ce ai trăit, fie îți tot repeți că viitorul va fi mai bun. Sau te retragi dezamăgită din această poveste, gata să mai pui câteva bariere în jurul tău.

Bărbatul demn va declanșa emoții diametral opuse. El va acționa responsabil, având grijă să nu existe întrebări fără răspuns. Îți va oferi spațiul perfect de creștere a unor sentimente profunde și de lungă durată: admirația, încrederea, siguranța.

Alături de acest om vei ști că ești acasă. Vei valorifica această liniște sufletească, oferind la rândul tău iubire și căldură. Până și certurile nu-și vor lăsa în mod negativ amprenta asupra relație. Cuvintele nu se vor transforma în cicatrici, regrete, dorință de a evada.

Între voi va exista o comunicare sănătoasă. Veți sta de vorbă oricând, despre orice nemulțumire sau motiv de recunoștință. Veți clarifica până la ultimul element necunoscut, eliminând incertitudinea, instabilitatea, întrebările puse în singurătate la miezul noții.

Veți fi o echipă. El va acționa hotărât, tu vei încuraja echilibrul și respectul reciproc. Acolo unde există empatie, maturitate emoțională, dorință de a fi aproape și de a oferi tot ce ai mai bun, nu poate exista regret, durere, suferință.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: freepik.com